Ettevõtja Foorum

Foorum ettevõtlikkele noortele

OÜga alustamine

Siia võid kirjutada oma muredest alustamisel, rääkida oma kogemustest või pidada päevikut oma tegemistest.

OÜga alustamine

PostitusPostitas matu » Esmaspäev Juul 27, 2009 19:30

Soov on oma OÜ ära luua, et õppida ettevõtlust ja motiveerida ennast tegutsema.
Probleem aga selles, et pole kindlat tegevusala ja kindlat sissetulekut. Paari kuu jooksul võib-olla mõnda väikest teenust osutaks. Küsimus ongi selles, et kas sellistes tingimustes on võimalik üldse OÜd käigus hoida? Kui tegemist on nn ühemehefirmaga, kas see üks mees peab kindlasti ka palka saama?
Mind huvitakski siis selline nö miinimumvariant mille korral oleks võimalik OÜd kasutada.

Kõik näpunäited oleksid teretulnud.

Aitäh!
Fotokingitused: omapärased kingitused - erilised emotsioonid
Eksperditund - ekspertide tarkus kõigile kättesaadavaks
Kasutaja avatar
matu
Uudishimulik
Uudishimulik

Re: OÜga alustamine

PostitusPostitas dispak » Esmaspäev Juul 27, 2009 21:17

Kardan, et Oü tegemisest on vähe, et ennast motiveeirda. Arvestada võiksid ka sellega, et firmat luua on lihtne, lõpetada aga raskem. Kohe tekkivad ka kulutused, miinimum, mis raamatupidajad võtavad, on 500 eek 1 kuus . Maksuametis pead ka ennast arvele võtmata ja isegi kui ei toimu tegevust, pead aruandeid esitama.
Kui on olemas konkreetne tegevuskava, mis tundub toovat tulu, siis mõtle esialgu 100 korda, kas Sul on mõtet algus firma ise teha. On ju ka lahendus näiteks selline, et teed kellelegi teenuse ,aga arve kirjutab välja keegi Sinu tuttav ja siis saadavast tasust maksab kõik maksud ja ülejäänud on Sinu.
dispak
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas Rnk » Esmaspäev Juul 27, 2009 22:04

Kui on väga hea tuttav, kes viitsib sellise nn. võõra asjaga tegeleda siis võibolla on see vist hea variant :? .
Samas, kui lasta tuttaval/sõbral nende arvete ja maksudega tegeleda, siis millest sa ise õpid? Mina arvan, et kasulikum enda arendamise ja motiveerimise suhtes oleks luua OÜ ja siis lasta sõbral ennast aidata, kui millegagi hätta jääd.
See on ainult minu tagasihoidlik arvamus. Ei tea kuidas reaalselt parem oleks, kuna pole ise veel OÜ-d loonud ja arvete ning maksudega tegelenud:P
Take a chance - try to fly
Kasutaja avatar
Rnk
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas porval » Esmaspäev Juul 27, 2009 22:38

Kõigepealt pead enda jaoks ära lahendama selle küsimuse, et mille eest sa elama hakkad. Kuskilt peab ju leib lauale tulema.

Seda kas firmat suudad käigus hoida sõltub sellest palju on sul püsikulusid, kui sa teenust ei osuta. Kui need on nullis ja kulud tekivad koos tuludega siis ma probleemi ei näe.

Proovi leida keegi tuttav raamatupidaja, kes aitab sul seda asja ajada. Saad nii ise ka targemaks. Usun, et pudeli veini eest on pea igaüks valmis noort ja hakkajat inimest aitama. Mulle on vähesed ära öelnud :)

Palga saamisega on aga see lugu, et kui seda hakkad maksma siis maksad päris kena osa ka riigile ära ja selline tegevus alustavale firmale just hea ei ole.

Sellised mõtted siis minu poolt. Kui midagi jäi segaseks või vajad selgitust, siis ainult küsi.
„Kui meil puudub julgus, siis mitte sellepärast, et ettevõtmine on raske; vastupidi, ettevõtmine on raske sellepärast, et meil puudub julgus“ Seneca

Projektid, millega olen seotud (alustamine, turundamine, arendus): ettevotja.ee, minuhelmed.ee, ajateenija.ee
Kasutaja avatar
porval
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas matu » Teisipäev Juul 28, 2009 9:09

Minul endal on sissetulek praegu olemas. Plaanis oleval ettevõttel hetke seisuga kindlat sissetulekut ei oleks. Püsikulud on võimalik nullis hoida, kui kellelegi palka pole vaja maksta. Sellele küsimusele ma ei saanudki vastust veel. Kas juhatuse liige peab palka või mingit muud tasu saama?

See kellegi teise kaudu oma teenuse pakkumine mind ei huvita, sest praegu mul umbes nii asi ongi. Nii ei õpi ma ise midagi ettevõtluse kohta.
Kasutaja avatar
matu
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas dispak » Teisipäev Juul 28, 2009 9:20

to matu.
Endale sa palka maksma ei pea. Kui leiad tasuta raamtupidaja või teed ise raamatupidamist, siis sisuliselt mingi aeg võid firmat ilma rahata majandada.
dispak
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas matu » Teisipäev Juul 28, 2009 9:37

dispak Kirjutas:to matu.
Endale sa palka maksma ei pea. Kui leiad tasuta raamtupidaja või teed ise raamatupidamist, siis sisuliselt mingi aeg võid firmat ilma rahata majandada.

Selge, seda ma teada tahtsingi. Aitäh!
Kasutaja avatar
matu
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas palmar » Teisipäev Juul 28, 2009 10:50

to matu

Kui sa ei ole käibemaksukohuslane ehk su käive ei ületa 250 tuhandet ja sa ei maksa kellelegi palka, siis ei pea sa ka igakuiselt mingit aruandlust esitama. Ainuke kohustus on majandusaastaaruanne järgmise aasta 30. juuniks. Kui ettevõte on asutatud peale poolt aastat (alates juulist), siis ei pea esitama majandusaastaaruannet mitte 2010 vaid 2011 alles.

Soovitan 1811 helistada ka, kui küsimusi tekib. Maksuameti infoliin (hind paketi põhine) teab kõiki vastuseid. :)
"Üks halvimaid ajakasutusviise on teha midagi väga hästi, mida üldse ei vajata!" B. Tracey
www.ettevotja.ee
Kasutaja avatar
palmar
Panustaja
Panustaja

PostitusPostitas matu » Teisipäev Juul 28, 2009 10:55

1811 on hea mõte, aga arutaks siin ka edasi, siis jääb teistele asjast huvitatutele ka infot, mida lugeda.

Käibemaksukohuslasena tuleb 20-ndaks kuupäevaks käibedeklaratsioon esitada? On mul õigus? Veel midagi?
Kasutaja avatar
matu
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas palmar » Teisipäev Juul 28, 2009 11:00

Kõik, mis puudutab tulu- ja sotsiaalmaksu, kogumispensionit ja töötuskindlustust - ehk siis palkade väljamaksmist, peab olema esitatud hiljemalt 10-ks.
"Üks halvimaid ajakasutusviise on teha midagi väga hästi, mida üldse ei vajata!" B. Tracey
www.ettevotja.ee
Kasutaja avatar
palmar
Panustaja
Panustaja

Järgmine

Mine Alustamine, start-up'id, bootstrapping, projektid

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline