Ettevõtja Foorum

Foorum ettevõtlikkele noortele

PÄEVIK: OÜ ORIS INVENTUM

Siia võid kirjutada oma muredest alustamisel, rääkida oma kogemustest või pidada päevikut oma tegemistest.

Sa arvad, et ma olen:

Sa võid valida kuni 1 valiku.

Vaata tulemusi

PÄEVIK: OÜ ORIS INVENTUM

PostitusPostitas PuumeisterTaago » Teisipäev Jaan 05, 2010 20:46

Kuna minu järg on sealmaal, kus ma olen ennast ärialaselt harinud läbi raamatute ja seminaride, kus iga järgmise ärialase raamatu haaramisel kohtan enamgi veel, kui tihti, seda sama ja ainult seda, et "Hakka tegutsema!".

Mul ei ole erialast kõrgharidust ja ma ei oma äri- või majandusalast eriharidust.

Olen läbinud ettevõtluskursused, osalenud aasta jooksul 3-l suuremal ärialasel seminaril ja kümnekonnal loengul.

Olen tuuseldanud sadades ärialastes raamatutes, alates kvantfüüsika seosest äris, lõpetades mängulise teraapiaga õppeklassides.

Minu isa on ettevõtja ja kahe firma omanik, kes on mulle olnud heaks õpetajaks ja usun, et õpetab vajadusel edasi.

Palju olen mõlgutanud, unistanud, teinud kahe paksu märkmiku jagu märkmeid, suhelnud vastavate inimestega ja konsultantidega.

On aeg käes hakata tegutsema. Minu aju 0-punkti energiapatoonikesed on aidanud mul tekitada visiooni minu teekonna algusest koos minu äriga, teekonna kestvust ja eesmärke.

Kasutusel on mul meeldetuletav visioonitahvel, et millisena ma näen ennast 10-ne aasta pärast.

Oma süsteemi väljakujundamiseks on mul võetud eesmärgid aastate lõikes.

Ei süübi siin hetkel detailidesse aga toon võimalikult tihedalt ära minu äri tegevused ja saavutused.

Esiteks, või õigemini kohe päris alguseks ehk 0-st, toon siia välja asjaajamise asutustega, ettevõtte registreerimine, tegevuslubade taotlemine, töötajate otsimine, tööintervjuud jne.

OÜ Oris Inventum alustab oma tegevust ilma laenuta ja toetusteta. Tegevuskava järgi ja juhindudes põhimõttest, et raha tegemiseks pole vaja raha.

OÜ Oris Inventum tähendab ladina keeles "võitja vastus". peamiseks tegevuseks on üle-eestilised äriteemalised loengud. loengute kava koostan koostöös oma partneriga ja loenguid sisustavad oma paladega eestis tegutsevate (ka välismaal) ettevõtete juhid.

Nagu oli, siis detailidesse ei lasku. kui miskit on reaalselt tulekul, siis sellest kohe ka meie peagi avataval kodulehel.

Minu isiklik visioon on olnud alati rahaline vabadus. Rahast mitte sõltuv. Seega, aastate lõikes on minu eesmärgid seatud aastaks 2020, kuni rahalise sõltumatuseni. Selleks ajaks on meil välja töötatud loengute ja teenuste süsteem, tootmine ja investeerimine.

Võtan oma plaani väga tõsiselt, olen valmis vastu astuma asjaoludele, mis võivad takistada minu äri edasist arengut. Võtan seda kirjutust hetkel, kui mingisugust vande andmist, mis ei lase mul enam selga pöörata sellele, mida ära teen.

Päeviku eesmärgiks on anda lugejatele, huvitatutele, tulevastele ärimeestele ja olemasolevatele ärimeestele ülevaade ühest alustavast ettevõttest, alates regamisest, lõpetades...kes teab millega.

Ja nagu ikka, oli kuskil öeldud, et lilla lehm on huvitavam kui tavaline mustvalge lehm;)

Esimeseks sammuks on siis firma regamine, millest edaspidi ka siin.

http://taagotarkmees.blogspot.com
Kui avastad, et ratsutad surnud hobusel, on targem sadulast maha tulla:)
Kasutaja avatar
PuumeisterTaago
Uudishimulik
Uudishimulik

Re: PÄEVIK: OÜ ORIS INVENTUM

PostitusPostitas Priidik » Teisipäev Jaan 05, 2010 22:45

Vau. Ma arvan, et sellest tuleb midagi suurt ja võimast. Hea, et sa sellest kirjutad just siin foorumis, jääb siia ka väike kuulsusemärk külge. :P

Aga siiralt soovin edu ning jään ootama järgmisi sissekandeid.
Viimati muutis Priidik, Neljapäev Jaan 07, 2010 19:58, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Priidik
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas dispak » Neljapäev Jaan 07, 2010 12:37

PuumeisterTaago Kirjutas:Kuna minu järg on sealmaal, kus ma olen ennast ärialaselt harinud läbi raamatute ja seminaride, kus iga järgmise ärialase raamatu haaramisel kohtan enamgi veel, kui tihti, seda sama ja ainult seda, et "Hakka tegutsema!".

Mul ei ole erialast kõrgharidust ja ma ei oma äri- või majandusalast eriharidust.

Olen läbinud ettevõtluskursused, osalenud aasta jooksul 3-l suuremal ärialasel seminaril ja kümnekonnal loengul.

Olen tuuseldanud sadades ärialastes raamatutes, alates kvantfüüsika seosest äris, lõpetades mängulise teraapiaga õppeklassides.

Minu isa on ettevõtja ja kahe firma omanik, kes on mulle olnud heaks õpetajaks ja usun, et õpetab vajadusel edasi.

Palju olen mõlgutanud, unistanud, teinud kahe paksu märkmiku jagu märkmeid, suhelnud vastavate inimestega ja konsultantidega.

On aeg käes hakata tegutsema. Minu aju 0-punkti energiapatoonikesed on aidanud mul tekitada visiooni minu teekonna algusest koos minu äriga, teekonna kestvust ja eesmärke.

Kasutusel on mul meeldetuletav visioonitahvel, et millisena ma näen ennast 10-ne aasta pärast.

Oma süsteemi väljakujundamiseks on mul võetud eesmärgid aastate lõikes.

Ei süübi siin hetkel detailidesse aga toon võimalikult tihedalt ära minu äri tegevused ja saavutused.

Esiteks, või õigemini kohe päris alguseks ehk 0-st, toon siia välja asjaajamise asutustega, ettevõtte registreerimine, tegevuslubade taotlemine, töötajate otsimine, tööintervjuud jne.

OÜ Oris Inventum alustab oma tegevust ilma laenuta ja toetusteta. Tegevuskava järgi ja juhindudes põhimõttest, et raha tegemiseks pole vaja raha.

OÜ Oris Inventum tähendab ladina keeles "võitja vastus". peamiseks tegevuseks on üle-eestilised äriteemalised loengud. loengute kava koostan koostöös oma partneriga ja loenguid sisustavad oma paladega eestis tegutsevate (ka välismaal) ettevõtete juhid.

Nagu oli, siis detailidesse ei lasku. kui miskit on reaalselt tulekul, siis sellest kohe ka meie peagi avataval kodulehel.

Minu isiklik visioon on olnud alati rahaline vabadus. Rahast mitte sõltuv. Seega, aastate lõikes on minu eesmärgid seatud aastaks 2020, kuni rahalise sõltumatuseni. Selleks ajaks on meil välja töötatud loengute ja teenuste süsteem, tootmine ja investeerimine.

Võtan oma plaani väga tõsiselt, olen valmis vastu astuma asjaoludele, mis võivad takistada minu äri edasist arengut. Võtan seda kirjutust hetkel, kui mingisugust vande andmist, mis ei lase mul enam selga pöörata sellele, mida ära teen.

Päeviku eesmärgiks on anda lugejatele, huvitatutele, tulevastele ärimeestele ja olemasolevatele ärimeestele ülevaade ühest alustavast ettevõttest, alates regamisest, lõpetades...kes teab millega.

Ja nagu ikka, oli kuskil öeldud, et lilla lehm on huvitavam kui tavaline mustvalge lehm;)

Esimeseks sammuks on siis firma regamine, millest edaspidi ka siin.

http://taagotarkmees.blogspot.com

Edu ja jõudu ja jaksu valitud kursil püsimiseks!
dispak
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas PuumeisterTaago » Neljapäev Jaan 07, 2010 14:03

Tänan dispak

Tänaseks olen läbi käinud ametnike kadalipu. Notari juurde dokumentide kinnitamiseks aja saamine oli lihtne, kuna nii kukkus lihtsalt välja. Muidu pidavat aja saamine notari juurde keerulisem olema.

Tulevastele ettevõtte tegijatele soovitan selgeks teha täpselt selle, mida notar tahab näha. Dokumendid peavad olema kinnitamiseks korrektselt esitatud ja nii on tegelikult kõikide dokumentidega, mida sa edaspidi koostad. Vastasel juhul saadavad su neid uuesti tegema ja ootad jälle notari aega.

Ettevõtte registreerimine võtab lõppkokkuvõttes aega. Niikaua, kui vahepeal on antud aega, tegeleme oma esimese projektiga. Tegelikult on see projekt mul sahtlipõhjas pikemat aega olnud, kuid vajab läbivaatamist.

Umbes aprillis alustame oma loengute ja konverentsi tuuriga üle eesti 10-nes linnas. Igal päeval üks linn või tööstuspiirkond. Mis täpselt toimub, kus või kuidas toimub, sellest jällegi siis, kui kõik on paika pandud.

Kohtumiseni päevikus!
Kasutaja avatar
PuumeisterTaago
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas porval » Neljapäev Jaan 07, 2010 15:47

Suurepärane, et asjad liiguvad.

PuumeisterTaago Kirjutas:Võtan oma plaani väga tõsiselt, olen valmis vastu astuma asjaoludele, mis võivad takistada minu äri edasist arengut. Võtan seda kirjutust hetkel, kui mingisugust vande andmist, mis ei lase mul enam selga pöörata sellele, mida ära teen.

See vande osa mulle meeldis. Loodan, et leidub veel inimesi kes oma otsusest julgelt kuulutavad ja sellele nii oluliselt kaalu lisavad.

Taago, miks otsustasid oma ettevõtte notari juures registreerida?

Priidik Kirjutas:Vau. Ma arvan, et sellest tuleb midagi suurt ja võimast. Hea, et sa sellest kirjutad just Õpilasest Ettevõtjaks foorumis, jääb siia ka väike kuulsusemärk külge. :P

Lihtsalt täpsustan natuke. See ei ole Õpilasest Ettevõtjaks foorum, vaid kõigi ettevõtjate ühine foorum ;)
„Kui meil puudub julgus, siis mitte sellepärast, et ettevõtmine on raske; vastupidi, ettevõtmine on raske sellepärast, et meil puudub julgus“ Seneca

Projektid, millega olen seotud (alustamine, turundamine, arendus): ettevotja.ee, minuhelmed.ee, ajateenija.ee
Kasutaja avatar
porval
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas PuumeisterTaago » Neljapäev Jaan 07, 2010 16:25

Notar on tegelikult ainult dokide kinnitaja. Pidasin mõned dokumendid vajalikuks kinnitada notari juures. Peaks olema notariaalne tõend pangale, et su ettevõte on ikkagi regatud äriregistris. Stardikonto avamiseks pangas.
Kasutaja avatar
PuumeisterTaago
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas porval » Laupäev Jaan 09, 2010 23:02

Selleks piisab ka B-kaardi väljatrükk, mis interneti teel registreerides saadetakse. Ja minult ei küsitud sedagi. Võtsid aga mu id-kaardi ja äriregistri lahti ja oligi olemas. Maksid asjale vast liialt peale.
„Kui meil puudub julgus, siis mitte sellepärast, et ettevõtmine on raske; vastupidi, ettevõtmine on raske sellepärast, et meil puudub julgus“ Seneca

Projektid, millega olen seotud (alustamine, turundamine, arendus): ettevotja.ee, minuhelmed.ee, ajateenija.ee
Kasutaja avatar
porval
Arutleja
Arutleja

PostitusPostitas PuumeisterTaago » Pühapäev Jaan 10, 2010 0:48

porval, ka mulle jäi korraks see arusaamatuks, et milleks vaja notarit. aga ju siis olenevalt pangast. eelistades sampot, siis neil on lausa kirjutatud see ka kodulehele, et asutamisleping peab olema notariaalne, et avada stardikontot:) sul siis läks hästi:)

aga arvan, et see pank ei jää minul ka ainukeseks. kui jõuan swedpanka, ehk siis piisab b kaartist?
eks näis :roll:
Kasutaja avatar
PuumeisterTaago
Uudishimulik
Uudishimulik

PostitusPostitas palmar » Neljapäev Jaan 14, 2010 14:21

Kui ma nüüd olen kõigest õigesti aru saanud, siis on asutamiseks kaks varianti:

1. Sa lähed notari juurde, saad sealt asutamisdokumendi. Dokumendiga lähed panka, avad stardikonto. Kannad stardikontole 40 000 krooni peale, maksad ära riigilõivu ning seejärel viid kõik paberid äriregistrisse. Läheb paar päeva aega, kuni sind ära registreeritakse, misjärel saad sa minna uuesti panka ning oma stardikonto arvelduskontoks ümber teha (saad hakata raha reaalselt kasutama).

2. Sa asutad ettevõtte internetis, mille käigus kannad sa riigilõivu + 40 000 krooni rahandusministeeriumi (võis olla ka mingi muu asutus) arvele. Mõne aja pärast saad teate, et ettevõtte on registreeritud. Seejärel lähed panka, avad kohe arvelduskonto (sest stardikontot ei ole enam vaja), ning sisestad e-äriregistris ettenähtud lahtrisse oma arvelduskonto numbri, misjärel sinu 40 000 sinna peale kantakse. Ei ole vaja ei stardikontot ega notariaalselt tõestatud pabereid :).
"Üks halvimaid ajakasutusviise on teha midagi väga hästi, mida üldse ei vajata!" B. Tracey
www.ettevotja.ee
Kasutaja avatar
palmar
Panustaja
Panustaja

PostitusPostitas Priidik » Neljapäev Jaan 14, 2010 14:30

2. võimalus läbi Interneti tundub väga lihtne. Tore, et asjad nii kaugele arenenud on.
Kasutaja avatar
Priidik
Uudishimulik
Uudishimulik

Järgmine

Mine Alustamine, start-up'id, bootstrapping, projektid

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline